Zoals de naam al doet vermoeden richt V&S Authentiek Bouwen zich op bouwen met authentieke bouwmaterialen in een authentieke stijl. In 2010 is het bedrijf opgericht door de ingenieurs Roel Verstegen en Sander van der Steen. In juni 2011 hebben zij beide hun aannemerspapieren behaald. Vanaf de zomer 2012 waren ze productief vanuit een eigen bedrijfspand, wat in het najaar van 2016 en in 2019 nog eens flink is uitgebreid.

De missie van het bedrijf is het opleveren van kwalitatief hoogwaardige authentieke bouwwerken, waarbij de wens van de klant altijd centraal staat.

Het hoofdproduct van V&S Authentiek Bouwen is Eikenhout. Er wordt op authentieke wijze met het hout gewerkt, constructie op basis van pen-en- gatverbindingen.

V&S Authentiek Bouwen regelt alle facetten van uw bouw: van ontwerp tot oplevering en nazorg. Er wordt altijd gewerkt met een open begroting naar de opdrachtgever. Er wordt gezorgd voor korte lijnen naar de opdrachtgever. We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Meedenken met de klant staat hierbij hoog in het vaandel. Alles in één hand en mooi onder één dak, of het nou gaat over de nieuwbouw van een gastenverblijf of de bouw van een overkapping in uw tuin.

Directie V&S uitgebreid!
Sinds 2021 heeft Tom Penninx zichzelf toegevoegd als compagnon bij V&S Authentiek Bouwen. Tom heeft zijn opleiding genoten aan de Universiteit Eindhoven, hier heeft hij de master Construction Management and Engineering afgerond na zijn opleiding Bouwkunde. Tijdens zijn opleiding was Tom al een aantal jaren werkzaam bij V&S waarbij hij het gehele traject naar het nieuwe tekenpakket en CNC opgezet heeft. Waar Sander en Roel vooral uit de praktijk komen voegt Tom het theoretisch gedeelte goed aan.

Ondertussen hebben we 16 vaste werknemers in dienst, daarnaast maken we gebruik van verschillende ZZP-ers.

In juli 2018 zijn we van een VOF naar een BV over gegaan.

In 2013 is V&S Authentiek Bouwen genomineerd voor beste Jonge Ondernemer van het Jaar op het Bernhezer Business Event. Ze hebben deze prijs helaas niet gewonnen, maar de nominatie was al een hele eer. Zie hieronder de bedrijfsfilm die destijds door het event is gemaakt: